top of page

Ikke les denne overskriften

De siste ukene har jeg fått et anstrengt forhold til media, og da spesielt overskriftene og ingressene deres. Det er et samlet medietrykk som ikke er bra for folkehelsa, og man må bare beskytte seg selv. Hva er det jeg snakker om? Her er to setninger som du kan finne i utallige varianter:

"Dødeligheten er 1%"

"De fleste får milde symptomer".Så er det hvordan disse setningene framstilles:


DØDELIGHETEN ER 1%

- De fleste får milde symptomer


Hva om brødtekst og overskrift byttet plass?


DE FLESTE FÅR MILDE SYMPTOMER

- Dødeligheten er 1%


Det er en forskjell, ikke sant? Og om du ganger denne opp med tusenvis av eksponeringer i løpet av en dag, med fengende bilder og grafiske illustrasjoner, er ikke dette bra for folkehelsa. Det generelle stressnivået i befolkningen blir høyere. Så min appell til mediene er å vise samfunnsansvar og tone ned dramatiske vinklinger litt. Og: Vi trenger ikke omtale av nye dødsfall minutt for minutt. Skjerp dere.


Og så vil jeg appellere til hver og en om å skru av nyhetsstrømmen, og beskytt spesielt barn og unge. Mange timer offline hver dag burde være obligatorisk - det er ikke noe samfunnsansvar å fylle seg med dramatiske, stresskapende nyheter døgnet rundt.


Sånn, da var det lufta.


Selv har jeg brukt offlinetiden min til å forsøke å være konstruktiv og skapende de siste ukene. Jeg har fått opp å stå den første versjonen av et onlinekurs, filmet og produsert på soverom og hjemmekontor. Jeg skal bruke våren på å videreutvikle det, og gjøre mer av det i fremtiden. Når denne unntakstilstanden er over vil jeg drive mer bærekraftig, og ikke fly Norge rundt for å snakke på konferanser og skoler på den måten som jeg har gjort før. Onlineundervisning er det jeg vil satse på, og da er det mye å lære seg. Ta gjerne en kikk på kurset - nå i starten ligger det uten en del lisenser gratis med rabattkoden GRATISBILLETT.


Ellers har vi begynt med daglige sendinger av Rekk opp hånda med fokus på positive hendelser, kan godt hende vi fortsetter med det. Episodene er litt kortere, og blir av naturlige årsaker spilt inn over telefon.


Det var alt for nå. Og overskriften på dette blogginnlegget, det gikk ikke, sant. Når overskriften er lest, så er den lest, så total avlogging er det eneste som hjelper.

Comentarios


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page