top of page

Kort bio:

Anchor 1
Personlig

Jeg ble født på Værøy i Lofoten i 1972, som sønn av to (den gang) nyutdannede lærerforeldre. Livet har siden den gang utspilt seg på Østlandet (Oslo, Nesodden), Nord-Vestlandet (Molde, Vestnes, Ålesund) og i nord, (Hasselvika, Mo i Rana, Evenskjer). Jeg bor nå i Oslo, men reiser mye i inn og utland, både i forbindelse med jobboppdrag, konferanser og skriveopphold.

Interessen for improvisert teater har gitt mange fine opplevelser på festivaler og konferanser rundt om i verden. Jeg er ellers utdannet NPF aktivitetsleder og padler havkajakk.

Slektsnavnet mitt kommer fra Moltustranda på Sunnmøre, hvor min tipp-tipp-tipp-oldefar bygget seg en hytte i 1818, og der er jeg så ofte det lar seg gjøre.

Utdannelse

Jeg er utdannet med mastergrad i Allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo - oppgave om Kjell Askildsens forfatterskap. Har også idehistorie og psykologi i fagkretsen. Har tatt Smart Læring 2.0 ved NTNU.

Har praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) fra UiO.

Jeg har også vært med i diverse skoleutviklingsprosjekter, som Endringskoordinatorprosjektet i Bærum kommune og som ressurslærer i Ungdomstrinn i utvikling.

Karriere

Skole: Jeg har jobbet i ca. 15 år som lektor på ungdomstrinn og i videregående skole, og i løpet av perioden vært avdelingsleder og utviklingsleder.

Gründer: Jeg var grunnlegger av tekstkonsulentselskapet Norges Litteraturskole AS fra 2002, som senere  skiftet navn til Eratu-litteraturskolen AS og utvidet virksomheten til å tilby skrivekurs både fysisk og på nett. Den nettbaserte plattformen Eratuforum hadde flere tusen brukere. Virksomheten ble avviklet i 2014, mens manuskonsulenttjenestene ble videreført i Manushjelp.no. Det har vært kontinuerlig drift i ulik skala gjennom over 18 år.

Gjennom gründerskapet var jeg i flere år med i Innovasjon Norge - inkubatorene Akademikerbedriften og Ikada. Gjennom det nettverket fikk jeg flere spennende oppdrag, blant annet ansvar for utvikling av modulen "Humanister i praksis" ved NTNU.

Forfatter: Jeg har gitt ut tre bøker på Gyldendal Akademisk (se forfatterside Gnistrende undervisning, Gnistrende samarbeid og Fortellemagi), én på Universitetsforlaget (se forfatterside Improvisasjon i klasserommet) og én hos Fagbokforlaget (se bokside Klasseledelse på internett)

Podcast: Programleder for skolepodcasten Rekk opp hånda fra januar 2019 til april 2020. Podcasten Skolesnakk fra januar 2021.

Verv: 

Styreleder Rudolf Steinerskolen Nesodden (2012-2014)

Styreleder Baluuba Improvisasjonsteater (2018- )

Leder av Læremiddelutvalget i NFFO (2019-2020)

Styremedlem Applied Improvisation Network (2022- )

bottom of page