top of page

Det magiske rommet hos Udir

I dag har jeg vært på en reise som minner om en Roald Dahl - novelle; Inn i en stor, mørk kontorbygning, gjennom glassporter og låste dører - for aller første gang - inn i det myteomspennende Utdanningdirektoratet.Bakgrunnen for besøket var at vi i ukens episode av skolepodcasten Rekk opp hånda hadde Kristine Sevik som gjest. Hun donerte et byggesett til en robot som quiz-premie. Imidlertid manglet én del til premien, så jeg sa jeg kunne komme innom og hente den. Og der, etter lange ganger, trapper, og byråkratiske heiser, åpnet døren seg inn til et rom du ikke skulle tro fantes i et direktorat: Udirs Betalab!

Betalab - et eventyr. Sjekk ut strømledningene som henger fra taket - eget patent.

På Udir Betalab utvikler de skapende undervisning - mye av det handler om programmering. Jeg fikk være med å omprogrammere broderiet Kristine hadde med seg i studio til å blinke - juhu!


Jeg får også hilse på kollegaen Vibeke, og de viser meg kjoler og vesker som har vært programmert, og skissetegninger og det hele:


Vibeke Lauridsen Guttormsgaard og Kristine Sevik viser fram noen av produktene de har laget.
Vibeke Lauridsen Guttormsgaard og Kristine Sevik viser fram noen av produktene de har laget.

Og, ikke minst, en brifing om mitt eget prosjekt som ble unnfanget under innspillingen av episoden, selv-vannende planter:


Jeg har for øvrig bestilt dette settet for prosjekt selv-vannende planter, og du kan lese mer om det her. Og nei, det var ikke planlagt på forhånd, men dukket opp i løpet av episoden (siden noen har spurt). Hør gjerne episoden her:Comments


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page