top of page

Avhengighet - Helsesista fikk meg til å rødme - Åsgårdstrand og Halden - Oppsummert - uke 2 / 2020

Oppdatert: 13. jan. 2020

Denne uka har det nye året kommet ordentlig igang! Greit nok med ferie, men det er noe eget med å få opp dampen og komme igang med hverdagene! De store og små tingene som til sammen utgjør en meningsfull hverdag har definitivt sine kvaliteter.

En sånn positiv hendelse var da det lå to pakker fra Amazon i postkassen på samme dag - oh lykke! Jeg er Amazon-addict, og bestiller altfor mange bøker derfra. En gang fikk jeg den samme boken to ganger med en ukes mellomrom og tenkte at det var de som hadde gjort en feil, men neida, den hadde jeg bestilt selv.



De bøkene som kom nå har jeg gledet meg til. Det var navn Epictetus: "The manual: A philosophers guide in life" og Marcus Aurelius "Meditations". De har jeg bestilt fordi to av de bøkene som har hatt størst innflytelsen på meg de siste årene er Ryan Holidays "Ego is the enemy" og "The obstacle is the way", som bygger på stoisk filosofi, og jeg tenkte det var på tide å gå ad fontes. Et morsomt sammentreff er at det var en lang sak i Morgenbladet (krever innlogging) om denne “bølgen” av interesse for de gamle stoikerne. Anbefales!


Denne uka begynte vi innspilling av denne sesongen av Rekk opp hånda. Første gjest var en jeg hadde gledet meg til å møte, nemlig “Helsesista”, Tale Engvik. Vi både tullet og tøyset og snakket om alvorlige tema, som selvmord. Hun hadde også med seg et team fra NRK som laget innslag om henne til det som før het Østlandssendingen, og nå heter NRK Oslo og Viken.



Vi klarte ikke å stoppe innen den vanlige tidsrammen, så det ble en ekstra lang episode. Jeg kan ha en direkte stil, men møtte min overkvinne denne gangen, og hun fikk meg til å rødme på direkten. Det skal litt til før jeg blir flau, så det var godt gjort. Uansett, hun gjør så mye bra og sa så mye fint, som når jeg spurte om hvordan man snakker om vanskelige tema med ungdom. - Det er ikke noe som er vanskelig, når noe oppleves som vanskelig er det fordi vi ikke har øvd nok på det sa hun, hashtag livsvisdom, liksom. Hun snakker om det å være modig og stå for ting, og det er noe vi trenger mer av. Hør episoden her:



Ellers har jeg krysset av for besøk på to nye steder denne uken; Jeg har vært både i Åsgårdstrand og Halden for første gang.


Munchs hus i Åsgårdstrand. Hvilket motiv er jeg?
Munchs hus i Åsgårdstrand. Hvilket motiv er jeg?


Halden, check.
Halden, check.

I Åsgårdstrand og Halden har jeg kurset konfirmasjonslærerne i Human Etisk Forbund i gruppeledelse. De har helgesamlinger for kurslederne sine, og det er alltid inspirerende å møte mennesker som bruker fritiden sin på å gjøre noe viktig og meningsfullt. Hyggelig seanse begge steder der jeg som takk for foredraget fikk en bok (Åsgårdstrand) og konfekt (Halden), og kvitterte med et eksemplar av Gnistrende undervisning (Link til Ark.no) begge steder.

Også hyggelig å møte Rekk opp hånda-lyttere overalt hvor jeg drar, og i Åsgårdstrand var det en av deltakerne som lurte på om jeg hadde tid til å snakke med ham om karakterfri undervisning, basert på noe han hadde hørt i en episode av podcasten. Jeg, på min side, hadde lyst til å se Edvard Munchs hus, som ikke lå så langt fra hotellet, og han påtok seg å guide meg, så da fikk vi oss en gåtur og snakket om karakterfri matteundervisning og jeg fikk se Munchs hus. (Funfact: Jeg jobbet i mange år som museumsvsakt på Munch-museet mens jeg studerte, så det føles nesten som familie).


Veldig takk for hyggelig møte med de til sammen 150 kurslederne for HEF jeg har møtt - og kult å tenke tanker i deres egen tenke-stol inspirerende!

Den neste uka skal jeg etter planen være i ro i Oslo hele tiden, jeg skal på et par boklanseringer, spille inn mer med Rekk opp hånda og skjøtte min vanlige lærerjobb. Ha en god uke!

Tidsstyring ved hjelp av timeglass i Halden.
Tidsstyring ved hjelp av timeglass i Halden.

PS: Fremdeles 30% earlybird-rabatt på de åpne kursene mine i vinter, ved bruk av koden TIDLIG30. Sjekk ut tilbudet på Gnistrende.net

Comments


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page