top of page
facebook.jpg
eratulogonov14-360x142.jpg

Historikk: 

Eratu - litteraturskolen ble etablert i 2002, som et studentinitiativ i litteraturvitenskap-miljøet ved Universitetet i Oslo. I oppstarten het firmaet "Norges litteraturskole". Initiativtaker var Jørgen Moltubak og fire medstudenter. Målet var å skape fleksible arbeidsplasser med arbeidsoppgaver hvor vi kunne bruke litteraturkompetansen vi hadde tilegnet oss gjennom studiene, og tilby litteraturtjenester for vanlige, skrive- og litteraturinteresserte mennesker.

I årene 2003-2005 var vi tilknyttet gründermiljøene Akademikerbedriften og Ikada, og holdt til i hhv.Akersgata i Oslo sentrum, og Sagveien ved Akerselva. Deretter flyttet vi for oss selv, og inn i et kontorfellesskap i Øvre Slottsgate ved Egertorget i Oslo. Etter et kort intermesso på Schous plass flyttet vi inn i Sølvpilens kontorfellesskap i Torggata 17 i 2010.

I 2005 etablerte vi den første versjonen av vår nettbaserte skrivekursplattform. Dette var flere år før Facebook slo an og sosiale medier ble et begrep. Forumet fikk navnet "Eratu - skriveverksted" og var bygget opp fra grunnen av dataansvarlige Espen. I begynnelsen fungerte denne plattformen som et møtested for deltakere som gikk på kurs i den fysiske verden. De første åpne nettbaserte kursene ble arrangert høsten 2007, og rullet og gikk, året rundt, fram til sommeren 2010, da den tekniske løsningen vi brukte var gått ut på dato. Samtidig som vi faset ut den gamle løsningen, bygget vi opp en helt ny plattform, et såkalt "Ning-forum", fikk ca. 1000 brukere og ble benyttet til nettbaserte kurs fram til 2014.

Gjennom  snart 20 år har man kunnet møte oss en rekke forskjellige steder, og møtt ulike kursledere og konsulenter. De har alle hatt til felles at de er dyktige fagpersoner og pedagoger, og i tillegg til sin faglige tyngde brenner for å formidle litteraturkunnskap og innsikt.  Vi holdt det gående så lenge fordi vi har en kjerne av kvalitet i det vi driver med; høy tekstkompetanse og formidlingsevne, kombinert med stort engasjement for den enkelte deltaker og tekst.

manushjelp lesing.jpg
bottom of page