top of page

Sidemål i fokus - skrivekurs - jakten på en sel - Oppsummert uke 4

Oppdatert: 27. jan. 2020

Her er ukens oppsummering. Mandag kveld fulgte jeg en impuls på Facebook: Martin og jeg har snakket om at vi skulle lage en episode om sidemål i podcasten. Jeg hadde ikke kommet noen vei med ideen, så da postet jeg følgende i Facebook-gruppa Norsklærere 2.0.:


Det var som å hive et snøre ut på sjøen uten å vite helt hva man kunne vente å få på kroken. Det endte med en lang tråd med mange gode innspill og høyt engasjement. Én av de som svarte kom jeg i dialog med, og spurte om hun ville være gjest i Rekk opp hånda og snakke videre om dette, og om det tilfeldigvis lot seg gjøre allerede tre dager senere. Alt klaffet, og vi spilte inn episode med Ane Gilje, lærer på Nordberg skole i Oslo, på torsdag. Noen ganger går det fort unna! Episoden kommer i morgen, og jeg legger link til den her.Jeg har redigert innspillene i diskusjonstråden og satt opp en liste med hele 22 tips til motiverende sidemålsundervisning. Klikk på bildet og la deg inspirere hvis du vil!Fredag hadde jeg et utrolig inspirerende oppdrag: Heldags skrivekurs for Utdanningsforbundet. Jeg har hele yrkeslivet hatt ett bein i litteraturen/skrivingen, og ett i skole og utdanning, og det å få tilbringe en hel dag med å diskutere tekst og skriveprosess kjennes som ren luksus. At man i tillegg får ha det som jobb er luksus+. Kurset er spesialdesignet for Utdanningsforbundets spesialistordning for PPT og handler om oppgaveskriving. Men selvsagt; Skriving er noe personlig, og de eksistensielle spørsmålene er aldri langt unna.


Skrivekurs i de lyse og flotte lokalene til Utdanningsforbundet.
Skrivekurs i de lyse og flotte lokalene til Utdanningsforbundet.

I forrige uke skrev jeg at jeg jakter på en sel-fie med en stor sel jeg vet holder til i Indre Oslofjord. Ikke noen sel-fie denne helgen, men jeg fikk filmet at den slappet av og lot seg irritere av noen pågående måker. Det er ingen dårlig naturopplevelse det, heller.


Og det var noen glimt fra uka som gikk. Omslag og andrekorrektur til den nye boken min, Improvisasjon i klasserommet - frigjør superkraften, ble forresten ferdig i uka som gikk - så nå er det kort tid til den er klar for verden!

Comments


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page