top of page

Rekk opp hånda - siste episode...

Oppdatert: 3. mar. 2020

https://podcasts.apple.com/us/podcast/rekk-opp-h%C3%A5nda/id1357732522 morgen tidlig publiseres årets siste episode av skolepodcasten Rekk opp hånda. Det er min episode nummer 40 som programleder. Noen av dere har kanskje hatt en "snikkikk" på den, fordi opptaket ble livestreamet på Facebook (det var bare et uannonsert eksperiment - vi hadde ingen idé om at tusenvis av folk kom til å se på :) ). Episoden er "juleavslutning", hvor Martin og jeg inviterte to lyttere i studio:


Grunnen til at vi ville invitere lyttere, var at vi opplever at hele Rekk opp hånda - universet blir til i en dialog mellom oss programledere og alle som ytrer seg, mener noe, engasjerer seg, og det å oppsummere Rekk opp hånda-året 2019 var en fin anledning til å få to lyttere i studio. Vi inviterte via FB, og ved hjelp av et Google-skjema, og de som ville være med ble blant annet utfordret til å stille meg og/eller Martin et spørsmål. Det var ett spørsmål som umiddelbart trigget noe i meg. "Når skal dere slutte å si at dere "ikke kan matte"? Utdyper gjerne mer i opptaket :)". Det var liten tvil om at spørsmålet var rettet mot meg, siden det er jeg som har sagt akkurat det utallige ganger. Det spørsmålet trigget var en impuls - den impulsen som har initiert så mange episoder i år: "Dette mennesket vil jeg snakke med"-impulsen. Fordi jeg ikke visste hva jeg skulle svare på spørsmålet. Det er en drøm jeg har: At vi skal bli mer opptatt av de spørsmålene vi ikke vet svarene på, de som virker overraskende og overrumplende, enn de svarene vi vet svar på, de som har fasit bak i boka. Enig?


Uansett, gjestene kom i studio, kamera var rigget opp, (vi beroliget gjestene med at streamingen ikke var annonsert og at maks 50 personer kom til å se på:) Det ble noen tusen). Så kikket vi oss tilbake og snakket om hva vi har vært opptatt av gjennom året, både gjestene og vi.Mot slutten kikket vi oss lenger tilbake enn ett år. Faktisk fem år tilbake, mimret vi. Det er faktisk fem år siden (nesten) Martin og jeg hadde kontakt for første gang. Jeg spurte om han kunne tenke seg å omtale den første boken min, Gnistrende undervisning, som akkurat var kommet ut, på Lærerbloggen, og det var han interessert i.
Lite visste vi... som det heter. Nå er det uansett ett år siden jeg ble spurt om å bli ny programleder i Rekk opp hånda, og i det vi går inn i juleferien er jeg veldig takknemlig, for at jeg fikk muligheten, for alle gjestene som har stilt opp og delt sine tanker, alle lytterne som har tatt kontakt og for at det er så mange som lar seg engasjere av skolespørsmål. Det som skjer i skolen i dag kommer noen til å fortelle barnebarna sine om om 70 år. Tenk det. Sjekk ut morgendagens episode!


Og sjekk ut tidligere episoder i arkivet:Comentarios


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page