top of page

Kunstig intelligens. Søvn og padling. To nye bøker. Oppsummert uke 3/2020

Her er 2020 - Oppsummert - uke for uke. Denne uka slapp vi sesongens første Rekk opp hånda - episode, og har også spilt inn to nye episoder. Den ene av dem kommer allerede på mandag, og handler om kunstig intelligens. Et tema som både er fascinerende og spennende. Vi har en utrolig kul, flink og hyggelig gjest som heter Morten Goodwin - gled dere! (Vi kjører for øvrig quiz med spørsmål fra ukens episode, med bokpremier og det hele, følg med på Rekk opp håndas Facebook-side).


Kunstig intelligens i klasserommet i Rekk oppp hånda. Foto: Morten Goodwin.

Jeg har vært på to boklanseringer denne uka, begge innenfor tema jeg brenner for. Først ut var Mimesis Heidi Dahlsveen, som har gitt ut en ny bok om Fortellerkunst - en praktisk håndbok som har blitt veldig fin. Hun hadde lanseringen sin på Hønse-Lovisas hus, og det var både intervju, praktiske øvelser og framføring. Les mer på nettsiden hennes (ekstern link).


Mimesis Heidi Dahlsveen forteller under lanseringen av Fortellerboken.


På torsdag hadde Bård Brænde og Nina Nakling lansering av sin bok Superkollega. Jeg har visst om dette prosjektet en stund, fordi jeg kjenner dem fra Applied Improv Network, hvor vi jobber med anvendt improvisasjon. De jobber med bedriftsutvikling og vil ha “ja, og”, og de andre improprinsipper ut i norske bedrifter. Også det en veldig kul lansering med entusiastiske foredrag og praktiske øvelser. Jeg kommer jo snart med en bok om improvisasjon selv, spisset mot lærere og skoleverk, og jeg er så utrolig glad for at det kommer flere bøker innen samme sjanger. Les mer på nettsiden til Superkollega (ekstern link).


Entusiastiske Bård Brænde og Nina Nakling lanserer boken Super-kollega!

Ukens åpenbaring: Jeg kom tilfeldigvis over TED-podcasten “Sleep is your superpower”. (Jeg visste ikke at TED-talks ble publisert som podcaster - hurra!) Jeg genuint digger å sove - det er en av mine favorittaktiviteter. Her får man vite hvorfor søvn ikke er en luksus man unner seg når alt annet er på plass, men selve grunnlaget for det meste av det som er bra her i livet. Hvis du også er søvn-tilhenger; Hør den på Spotify her, eller se den her, og du vil aldri mangle et argument for å ta en lur igjen!


St. Lilleborgs hospital på Det andre teatret

Lørdag så jeg nypremieren på St. Lilleborgs hospital på Det Andre Teatret. Det er rett og slett improvisert sykehus-drama i to akter. Fantastiske improvisatører og stor underholdning. Stykket går annenhver lørdag framover (men selvsagt med ny handling hver gang, siden det er improvisert).Jeg avsluttet uka med den første kajakkturen i 2020. Kan man padle om vinteren, sier du? Ja, det er like enkelt som å gå på ski om vinteren; man må bare kle seg godt. Faktisk kan det være finere om vinteren enn om sommeren; klart vann, spektakulære farger og nesten ingen båter på fjorden. Anbefales! Dessuten bor det en stor havsel, en "havert" ved en holme i Oslofjorden, og jeg har i flere år jaktet på en sel-fie med den. Den dukket opp denne gangen også, bokstavelig talt, og denne gangen var jeg bare noen tidels sekunder for sent ute med kameraet. Jeg gir meg ikke før det klaffer!


Comments


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page