top of page

2020 - et godt år?

Okei, pandemi med sykdom og død er ingenting å juble over, slik ingen kriser er det. Det kan likevel vokse bra ting gjennom krise, og det å fokusere på dem kan være bra. La oss gjøre mer av det som er bra. Så i denne bloggposten tenkte jeg å skrive om tre greier som lover bra og som betyr mye for meg - som du kan være med på.


Men først: Jeg hatt som et novemberprosjekt å ta med meg kamera ut for å lete etter lys, i en helt konkret betydning. Og man finner det man leter etter. Sjekk dette bildet fra et gatekryss ved Frogner plass.Men okei, hva er de tre gode tingene jeg synes jeg ser nå:


1) Folk bryr seg.

Det virker som om folk generelt er flinkere til å se hverandre og ta initiativ. Jeg synes også det er mange som bryr seg litt mer, til og med i kassa i butikken, med munnbind og på en meter eller to avstand. Sånn som at hun dama som pleier å passere meg i trappen og si "hei" nå plutselig sier "hei, hvordan går det med deg?" og så prater vi litt om hvor dan det går. For noen uker siden ble jeg ganske provosert da Erna Solberg gikk ut og sa at framover må alle være minst mulig sosiale. Det funker ikke. Så jeg startet FB-gruppen "Mest mulig sosial - Idedugnad for nye måter å være sammen på". Folk deler gode ideer og forslag, og jeg har også gått kveldstur med folk fra den gruppen som jeg ikke kjente fra før, etter initiativ derfra. Bli gjerne med:


Den andre bra tingen, er:


2) Nye digitale formater

Jeg synes det er annerledes nå enn i vår, da alle nesten i affekt ble digitale. Nå dukker det stadig opp nye formater, konferanser, debatter, kunstneriske tilbud osv. Selv har jeg invitert til en times samtale for folk som deler min interesse for skolespørsmål. Det foregår på Zoom og er åpent for alle. Man tar med seg en kopp te (eller hva man vil) og snakker om det som virker interessant innenfor det feltet. Sånt kan jo hvem som helst gjøre. Forrige gang snakket vi mye om hvilke bra ting som kommer ut av denne situasjonen for utdanningssektoren - på sikt. Hvis du har lyst til å være med, er det bare å klikke på bildet for å komme til FB-eventet. Det foregår på onsdager kl. 1900-2000 fram til jul.Det tredje som skjer nå som jeg liker veldig godt er hvordan globale fellesskap vokser fram.


3) Det globale fellesskapet

Selv er jeg med i Applied Improv Network, som samler folk som er interessert i "anvendt improvisasjon". Fram til 2019 møttes vi én gang i året på fysisk konferanse. Når det ikke går, har vi mange onlineaktiviteter, og én jeg er med på å arrangere heter "AINx watch party", hvor vi ser på en tale fra en tidligere konferanse, inviterer taleren til å snakke om ukens tema, og samtaler videre sammen. Det er uvant å forholde seg til tidssoner hele tiden, men til gjengjeld veldig gøy å samarbeide med folk i både India, Europa og USA.


Nå på torsdag, 26.11., er jeg vert og gjesten er Hikaru Hie, som jobber med anvendt improvisasjon mot det japanske skoleverket. Jeg har ordentlig sommerfugler i magen for opplegget, og håper mange som er interessert i "AI in Education" dukker opp. Foregår på Zoom kl. 1700-1800 norsk tid, bildet under er link til Zoom. Ingen registrering nødvendig, gratis, åpent for alle.


Det er mye annet bra på gang for tiden også, men disse tre er sånt som gir meg energi i hverdagen. Håper også DU fant noe her som gir deg noe!

Comentários


Vil du ha varsel om nye blogginnlegg?

Følg FB-siden JorgenMoltubak.no

bottom of page